marți, 29 mai 2012

Ministrului Apararii Nationale

Domnul gl.mr(r) Corneliu DOBRITOIU


Domnule ministru, 

In primul rand va rog sa-mi permiteti sa va adresez respectoasa urare din nordul Bucovinei " Hristos s-a Inaltat !"


Ma adresez dumneavoastra in numele celor 39 de cadre militare in rezerva, membre ale Sindicatului cadrelor Militare Disponibilizate, filiala Campulung Moldovenesc. In filiala noastra se regasesc militari apartinand tuturor structurilor componente ale Sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala din garnizoanele Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei. Dintre acestia un procent de 80% provenim din cadrul Ministerului Apararii Nationale.

Ca urmare a politicii iresponsabile promovate de guvernele coalitiei PDL sub conducerea fostului premier Boc prin adoptarea, fara discernamant uneori, a unor acte normative care ne-au afectat si chiar scurtat viata unora dintre noi, prin efectele produse de incalcarea Constitutiei privind principiul neretroactivitatii legilor, multi dintre noi am resimtit din plin consecintele nefaste ale acestor greseli politice. Reducerea consistenta a cuantumului pensiilor noastre a dat peste cap intraga viata a noastra si familiilor noastre  cu repercursiuni de neimaginat asupra duratei de viata a celor mai in varsta pensionari militari. La momentul abrogarii legii 164/2001 privind pensiile militare de stat majoritatea dintre noi aveam contractate credite bancare care sa ne "aseze" la casa noastra, alta decat cazarma. Dupa aplicarea noii legi unice a pensiilor, principiul contributivitatii a facut ca la 27 de foste cadre militare din cei 39 membrii de sindicat  sa li se diminueze veniturile cu pana la 37% astfel incat multora dintre noi ne este foarte greu sa ne asiguram un nivel de viata decent. Chiar daca nu imi face placere va raportez ca unii camarazi au trebuit sa vanda din bunurile din casa pentru a putea face fata datoriilor. Traim un sentiment de tradare din partea statului caruia i-am jurat credinta si am fost prezenti mereu la datorie. Pe timpul misiunilor desfasurate in teatrele de operatiuni militare si la exercitii internationale de tip CMX, uneori in echipa cu dumneavoastra, am fost apreciati chiar si cu apelative de tip "cei mai buni ambasadori ai unei tari si armate". In schimb, statul roman, prin vocea fostului prim ministru Boc, ne-a prezentat ca asistati sociali ori beneficiari ai unor pensii nesimtite. Cu demnitatea stirbita, profund marcati de imaturitatea politica a multor reprezentanti nedemni ai statului din fosta guvernare PDL-ista a trebuit sa ne cautam dreptatea in justitie, fapt ce nu este normal intr-o tara normala atunci cand cetatenii se judeca cu statul pentru drepturi castigate, de multe ori cu sacrificii.

Va rog domnule ministru ca prin pozitia dumneavostra sa faceti tot posibilul pentru repararea a tot ce a stricat guvernele Boc in ce priveste, statutul militarilor, a drepturilor castigate dupa o viata afectata de numeroase privatiuni a unor drepturi cetatenesti, fiind la dispozitia statului zi si noapte in zone de conflict militar sau in situatii de urgenta.

Noi, cadrele militare in rezerva din Filiala Campulung Moldovenesc a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate suntem alaturi de dumneavoastra si va sustinem neconditionat in demersurile pe care le veti intreprinde pentru ca statutul nostru de "rezervist" militar sa nu mai fie supus efectelor nocive ale atitudinilor si declaratiilor unor iresponsabili mediatici sau politici precum si, totodata, la recastigarea drepturilor pierdute si care ne afecteaza crunt viata . Ma refer la perspectiva revenirii la un sistem de pensii speciale si mentinerea cuantumului pensiei la nivelul anului 2010 pentru cei carora li s-au diminuat pensile.
 

Cu deosebita stima si consideratie, 

Honor et Patria! Vae victis! 

Col.(r)
Marian DUMITRESCU


Presedinte Filiala SCMD Campulung Moldovenesc