miercuri, 30 ianuarie 2013

In atentia tuturor membrilor din conducerea centrala a SCMD, Comitet director si nu in cele din urma a tuturor filialelor SCMD din tara



Stimati colegi,

Urmare a solicitarii transmise prin nota nr.51 din 22.01.2013 privind situatia cu membrii de sindicat, platitori de cotizatie si scosi din evidenta la 31.01.2013 va informez ca am identificat o stare generala de nemultumire vis a vis de prestatia conducerii Sindicatului in relatia cu puterea politica instaurata din luna mai 2012 si reconfirmata la alegerile parlamentare din decembrie 2012, in ce priveste soarta celor doua OUG. Tot ce am obtinut au fost numeroasele promisiuni si minciuni obtinute in urma unui management defectuos sau lipsei de transparenta in gestionarea acestei situatii. Daca una dintre OUG referitoare la modificarea legii pensiilor este oarecum dificil de abordat, nu intelegem de ce nu am solicitat insistent rezolvarea, in prima instanta, problemei cumului pensiei cu salariul care nu presupune niciun efort financiar si nici aprobari speciale ale FMI – care, dealtfel, nu are nici o implicatie in problema pensiilor militare, doar ca este folosit ca scuza sau motiv de amanari repatate din partea primului ministru.
Avand in vedere aceasta situatie precum si tacerea inexplicabila a presedintelui SCMD si adjunctilor care nu mai sunt activi si vocali in sustinerea drepturilor care ni s-au furat, tocmai acum cand se dezbate bugetul tarii, precum si acceptarea continua a tergiversarilor si amanarilor nemotivate pentru luarea unei decizii de catre primul ministru, genereaza tot mai multa neincredere si, mai mult, suspiciunea de “santaj acceptat” de catre conducerea centrala a SCMD.
Obesrv ca tot mai multi membrii de sindicat si chiar filiale considera ca jocul dea “alba neagra“ practicat de guvernul USL trebuie sa inceteze deoarece a atins apogeul si, ca urmare, doresc un raspuns transant si urgent din partea ministrului apararii si primului ministru privind soarta pensiilor micsorate. In functie de acest raspuns majoritatea dintre membrii de sindicat ai filialei noastre vor decide ramanerea lor, in continuare, ca membri de sindicat, platitori de cotizatie. Dupa cum a evoluat si evolueaza situatia, apreciez ca este posibil ca, la "apelul" pentru identificarea membrilor de sindicat platitori de cotizatie, sa raspunda un numar insuficient de militari rezervisti pentru a face functionala filiala noastra. Din aceste considerente apreciez ca este urgent si necesar revitalizarea activitatii sindicale, "re-aprinderea motoarelor" actiunii sindicale luand toate formele de lupta sindicala, inclusiv actiuni de protest in strada. Starea de latenta a SCMD manifestata din luna mai 2012 (dupa alegerile locale) coroborata cu confuzia generata de primul ministru care a inceput sa devina penibil in a asigura sau promite, celor afectati de reducerea pensiei, rezolvarea situatiei afirmand ca a discutat cu “Mircea Dusa” iar mai nou va discuta cu FMI la sfarsitul primaverii 2013” sau la “pastele cailor”, genereaza o tot mai mare neincredere ca acest gen de management a activitatii sindicale in urma caruia s-a obtinut, in afara de promisiuni desarte, prea putin in comparatie cu ce s-a dorit. Acest lucru nu mai poate continua in acest mod si, de aceea, trebuie coagulate toate eforturile filialelor pentru identificarea solutiilor si masurilor cele mai viabile si aplicabile imediat.
Nu in ultimul rand doresc sa scot in evidenta faptul ca, nou ministrul apararii dl. Mircea Dusa, declara ca a prevazut in Bugetul MAN  sumele respective insa stim bine ca este, fie numai propaganda cu scopul de a linisti oamenii fie a trecut la etapa de a ne familiariza cu ideea “existentei si vizitele extraterestrilor”. Stim bine ca auditul desfasurat la Casa de pensii sectoriala a MApN a scos in evident numeroase abuzuri si falsuri prin care s-au marit pensile, cel putin la Bucuresti si Ilfov. Aceste pensii sunt platite in continuare in timp ce, aplicarea retroactiva, contrar prevederilor Constitutiei, a unei legi a pensiilor controversata, ne mentine la multi pensile reduse.
Avand in vedere aceste considerente propunem:
1. Convocarea in regim de urgenta a Consiliului National al Reprezentantilor pentru a stabili Strategia de actiune imediata. Pana atunci etse absolute necesar organizarea unei intâlniri de urgenta a conducerii S.C.M.D. şi a reprezentantilor regionali cu ministrul Apararii Naţionale pentru a cunoaşte exact poziţia acestuia în problema pensionarilor militari,
2. Solicitarea şi întalnirea cu premierul Victor Ponta (tot în regim de urgenţă) a delegaţiei prezentate mai sus alături de ministrul Apărării în urma careia să se emita un comunicat cu termenele exacte de rezolvare a promisiunilor avansate încă de anul trecut. Nu trebuie sa mai acceptam promisiunea rezolvarii acestei situatii prin elaborarea Legii speciale sau ocupationale pentru ca aceasta va fi ingropata” in acest an si dezgropata, probabil, la anul cu ocazia alegerilor prezidentiale si pentru Parlamentul Europei.
3. Intocmirea si publicarea unui plan de masuri pe termen scurt si mediu privind actiunile SCMD ca reactie la nerespectarea prevederilor discutate în urma întâlnirii cu prim-ministrul Ponta şi a acordurilor, protocoalelor si Dumnezeu mai stie de planur de colaborare ori alte documente s-au mai intocmit cu USL. Cred ca suntem destul de curajosi si vocali chiar si pentru “manifestari spontane” de protest in Piata Universitatii asa cum au facut civilii anul trecut,
4. Dimensionarea ori construirea bugetului/2013 al SCMD astfel ca principalul efort financiar  sa fie indreptat catre organizarea tuturor formelor de protest inclusiv desfasurarea unor manifestatii de protest in strada (greve nu avem cum) de  atentionare a guvernului si a primului ministru in special asupra jocului periculos cu aliatii electorali,
5. In sensul celor mentionate la punctul nr.4, stoparea imediata a cheltuielilor destinate avocatilor si caselor de avocatura care nu au facut mai nimic in sprijinul demersurilor noastre, si a altor cheltuieli de salarizre ori diminiarea acestora pentru a asigura resursa financiara aducerii la Bucuresti a tuturor filialelor din tara .
6. Obtinerea aprobarilor pentru desfasurarea actiunilor de protest din timp si organizarea acestor actiuni nu cu scopuld e a inlatura un guvern ci cu scopul de a trezi guvernul si pe premier la realitatea problemelor noastre si indeplinirea promisiunilor.
In concluzie, atragem atentia ca liderul PSD si sef al Guvernului joaca un joc periculos si duplicitar atat timp cat a fost in stare sa faca pact cu ‘diavolul” de la Cotroceni si cu tradatorul Oprea de la UNPR,  fost PSD.
Avand in vedere ca situatia sociala din tara este ametita de promisiuni si scandaluri legate de fosta guvernare este tot mai clar ca asteptarea sau amanarea oricarui tip de reactie sau actiune va fi in defavoarea intereselor noastre iar dupa aprobarea bugetului va prea tarziu pentru a mai face ceva. De aceea este necasar sa tinem “motoarele la cald” si catarea pe guvern si mai ales pe primul ministru care, dupa parerea mea ne considera prosti si nu suficienti de multi ori pierderi colaterale ale societatii, ca sa fim o amenintare.
In incheiere doresc sa mentionez acest document a fost agreat, pana in acest moment, de catre filialele din Zona de Nord Est astfel: Campulung Moldovenesc, Suceava, Iasi, Radauti, Falticeni. Nu doresc si nici nu mai este timp de drepturi la replica si nici infierari ale initiativei noastre din partea detinatorilor adevarului absolut. Suntem destul de maturi sa ne mai ascundem dupa vorbe frumoase sau sa ne facem ca nu vedem ceea ce este evident.

In speranta ca si alte filial ala SCMD vor agreea aceasta initiative va adresez rugamintea de a transmite conducerii contrale a SCMD aplicarea de urgenta a masurilor mentionate in acest document, amendate sau completate cu alte masuri pe care le considerate necesare.

Cu stima,

Col(r)Marian DUMITRESCU
Presedinte, Filiala Campulung Moldovenesc

31 de comentarii:

  1. Ponta se teme ca vin rezervistii din teritoriu sa protesteze la Bucuresti. Ieri l-a pus pe Dusa sa dea o declaratie promitatoare, dar care nu-l angajeaza practic la nimic pe termen scurt, iar acum cateva ore i-a cerut lui Dogaru sa dea un comunicat prin care incearca sa calmeze spiritele mintind ca este aproape de rezolvarea doleantelor si indemnand doar la mitinguri pe plan local, care sa nu afecteze direct imaginea Guvernului. Dogaru toarna baliverna ca ar avea chiar si un fel de accept al FMI, in conditiile in care Ponta nici macar nu a vrut sa discute cu delegatia FMI despre introducerea in buget a sumei necesare efectuarii reparatiei pensiilor abuziv diminuate. Situatia este monitorizata atent de vicepremierul Oprea, inclusiv cu sprijinul serviciilor, si ori de cate ori se constata un pericol iminent de proteste sunt activati pe rand Dusa, Dogaru, Dobritoiu, Campeanu si altii, pentru a face promisiuni mincinoase care sa calmeze spiritele. Guvernul se teme de manifestatiile rezervistilor, pe care stie ca i-a inselat cu buna-stiinta.

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.gov.ro/primul-ministru-victor-ponta-s-a-intalnit-la-palatul-victoria-cu-reprezentan-i-ai-fmi-bancii-mondiale-i-comisiei-europene__l1a119355.html

    " Reporter: Spuneţi-ne ce aţi discutat cu FMI despre pensiile militarilor şi dacă aţi discutat despre reducerea contribuţiilor pentru asigurările de sănătate ?
    Victor Ponta: Nu, pentru că nu era spaţiu anul acesta, ştiţi foarte bine lucrul acesta. Despre pensiile militarilor, ministrul Apărării trebuie să vină - e în discuţii cu sindicatele care îi reprezintă pe cei care au avut de pierdut în urma recalculării şi urmează să vină cu proiectul legislativ.
    Reporter: Următorul acord cu FMI pe ce durată îl estimaţi? 6 luni, un an, doi ani? Cât v-aţi dori să fie?
    Victor Ponta: Haideţi să-l terminăm pe acesta, să începem negocierile şi după aceea vedem pe ce termen este necesar. Da, o să discutăm cu ei când va fi momentul respectiv.
    Reporter: Deci cu pensiile militare aţi spus că va veni MApN cu un proiect.
    Victor Ponta: Va veni ministrul Apărării, după ce termină toate discuţiile, pentru că, am spus de multe ori, 90% dintre pensionarii militari au avut de câştigat în urma recalculării, cei 10% în mod nedrept au avut de pierdut, şi atunci trebuie găsită o soluţie prin care să nu-i afectezi pe cei 90%.
    Reporter: Dar FMI a fost de acord cu acest... Sau urmează să discutaţi la următoarea vizită?
    Victor Ponta: Nu am avut o evaluare. Când avem evaluarea, o discutăm.
    Reporter: Deci o să discutaţi DATA VIITOARE.
    Victor Ponta: SIGUR. "

    DECI ?!?!?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cine dracu aproba postarea a asa ceva pe blog ? S-a mutat SCMD-ul la Cimpulung Moldovenesc s-au ati inebunit cu totii ? Gh. Stanciu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si daca s-ar muta, cu ce te-ar deranja ?

      Ștergere
    2. Pentru prima data vad o pozitie ferma si concreta.Felicitari domnule colonel Dumitrescu si celor care au aceasta pozitie.Si eu cred ca vremea pamfletelor a trecut. Am sustinut si avansat ideia aceasta ca OUG privind cumulul pensiei cu salariu putea fi adoptata de guvern mult mai repede chiar daca nu inseamna foarte mult pentru toti pensionarii militari, mai ales pentru cei cu pensiile taiate.Dar ar putea fi primul pas spre normalitate,am vedea ca nu sunt doar promisiuni desarte ale noilor guvernanti.Consider ca multi alti ca aceasta conducere a SCMD-ului trebuie sa ia act de noile realitati si sa radicalizeze ferm dialogul cu puterea.Solicitarile trebuie sa primeasca termene precise si clare nu balbaieli si trimiteri de genul"i-am spus lui Mircea sa se ocupe, o sa se rezolve, da cunoastem si o sa reparam".Pe site-ul SCMD ar trebui postat ZILNIC de catre conducere urmatoarele:
      -numele si functia persoanelor din MApN,MAI,SRI,guvern,parlament etc. contactate;
      -cererile formulate si TERMENELE inaintate pentru rezolvare;
      -pozitia exprimata de cei contactati;
      -pozitia SCMD in caz de nerezolvarea doleantelor.
      Am observat ca ambiguitatea este arma principala a guvernantilor iar noi nu am fost suficient de destepti sa contracaram acest lucru de parca nu am fi fost militari(sau poate nu am vrut!!!)Pentru ca nu vreau sa fiu un amonim, va salut cu respect lt.cdor.av.(r)Petrica Catalin

      Ștergere
    3. Draga anunim. Faptul ca te ascunzi in spatele anonimatului demonstreaza ce fel de om esti. Mai demonstrezi ca nici habar nu ai cum se posteaza un document. Se vede clar ca esti un om las care nu are nimic comun cu militaria. Militarii se cunosc si ca amici si ca inamici. In razboaie sau la pace ei stau fata in fata si cel mai bun castiga totul. Tie ti-e frica si pui intrebari aidoma mintii tale. Chiar asa...si ce daca ar fi la Campulung, te deranjeaza? Ai gusturi proaste daca tu crezi ca din cetatea lui Stefan cel Mare, adica Liceul Miltar Stefan cel Mare din Campulung Moldovenesc, a produs doar malformati caracteriali ca tine?

      Audantes Fortuna Iuvat! adica, stimabile "curajul i-ajuta pe cei indrazneti".

      Ștergere
  4. Dar de ce, la Campulung nu este voie? Cine trebuie sa aprobe, ci-stul sau secretarul de partid?

    RăspundețiȘtergere
  5. Discutie nas-fin:
    - “Bai Gabi, ce PULA MEA ai facut la ministerul ala de zbiara aia ca le-ai taiat pensiile militare?”
    - “Bai Victore, hai ca-ti explic. Erau 170 000 cu pensii militare. Trebuia sa facem o manevra sa despartim armata comunista de cea NATO! Asa ca le-am desfiintat pensiile militare. Am bagat o crestere la misto la 90% dintrei ei, dar i-am pacalit de i-am rupt ca au pensii civile acum si o sa moara cu ele inghetate. Adica recuperam cresterea aia de moment prin neindexare cu rata inflatiei, am recuperat-o deja! Aia cu ele scazute sunt papagalii care au apucat sa intre in NATO. Sunt 30 000, nu conteaza la vot!”
    - “Asa, si cu activii, ba Gabi? Toti in NATO au pensii militare, doar ai nostri nu”!
    - “Pai aici e smenul, Victore! Urmeaza o noua lege a pensiilor militare! Care se aplica doar pentru viitor! Adica pentru activi! Asa am scapat de toti aia 170 000 de comunisti si gata!”
    -” Buna schema, Gabi! Dar cu aia 30 000 de papagali care au apucat sa intre in NATO, ce faceti?”
    -”Da-i in PULA MEA, ba Victore! Ce noi i-am pus sa intre in NATO?”

    PREMIERUL VICTOR NAUM PONTA INCURCAT BINE DE TOT A VRUT SA IASA ELEGANT DIN CLINCI INSA NU A REUSIT, MAI, MAI SA SCAPE FORMULA LUI BOC:
    "IA MAI DA-I IN PULA MEA PE CIUMPALACII ASTIA DE FOSTI PENSIONARI MILITARI !" si adaug eu, ”ca nu-s chiar muritori de foame”.
    SINTAGMA :""DREPTATE PINA LA CAPAT-DE DRUM, ADICA LA CIMITIR , PENTRU FOSTII MILITARI, 'REATI AI DRACULUI DE "NESIMTITI" CA NU MAI TACETI ODATA DIN GURA.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cine este zelosul asta de anonim care cere socoteala ca: ,,Cine dracu aproba postarea a asa ceva pe blog? si bla bla bla. Bai securistule adu-o pe ma-ta sa cenzureze, nu te-ai saturat cu ce te-ai ocupat pe vremea lui ciuruitu. Cat tupeu poti sa ai, cred ca faci parte din staful de la scmd buc, nici macar curaj nu ai sa-ti dai numele. Prostovane !!! interviul lui Ponta se afla pe saitul guvernului, citeste incultule, poti face si afis cu interviul si sa ti-l lipesti pe usa WC-ului acasa. Cu mentalitatea asta cere-te AFARA, apropo ai auzit de LESOTO.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nea anonimule de 22si27 postarea asta nas-fin este REALA de la ,,astia" ,,NAS-GAT SI URECHI" sau e o ,,blasfemie", ca nu stim ce sa credem. De-o fi una de-o fi alta ai talent, m-ai amuzat, am uitat si de taierea pensiei, si cat e ceasul etc. Da-i inainte ca-ti merge bine.SUCCES.

    RăspundețiȘtergere
  8. MARELE ACTOR EMIL HOSSU, AFIRMA:
    NU POTI IUBI PE ACEL CARE NU IUBESTE PE NIMENI ! SE REFEREA LA BISNITARUL BASESCU
    CA SA IL PARAFRAZEZ:
    NU POTI AVEA INCREDERE IN CEL CARE TE MINTE CU NERUSINARE DE 9 LUNI!!!
    AJUNGE PONTA , AJUNGE DOGARU, NE-ATI PROSTITI DESTUL. NU MAI ARE ROST SA ACHIT COTIZATIA DE FRAIER LA SCMD.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Platiti cotizatia, Dogaru are nevoie de bani sa plateasca avocatii. Nu le ajung 5 miliarde cat le-a dat pana acuma.

      Ștergere
  9. DOGARU ESTE BUN DE ANGAJAT CLOVN LA CIRCUL DE STAT. MA LESI ???

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt complet de acord cu punctul de vedere al celor din Cimpulung.Cotizatia la sindicat o voi plati din prima pensie recuperata de la guvernul USL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SI EU LA FEL. ATUNCI CAND O SA AM PENSIA IN CUANTUMUL DIN DECEMBRIE 2010(DEOARECE AM -39% TAIATI PE LUNA, 15.000 DE LEI IN 2012), VOI ACHITA COTIZATIA LA SCMD, PLUS RESTANTELE.
      PINA ATUNCI O ARD CUM O ARDE SI SCMD.

      Ștergere
  11. reiau cel mai bun comentariu, CITEZ dintr-un antevorbitor mai informat
    Discutie nas-fin:
    - “Bai Gabi, ce PULA MEA ai facut la ministerul ala de zbiara aia ca le-ai taiat pensiile militare?”
    - “Bai Victore, hai ca-ti explic. Erau 170 000 cu pensii militare. Trebuia sa facem o manevra sa despartim armata comunista de cea NATO! Asa ca le-am desfiintat pensiile militare. Am bagat o crestere la misto la 90% dintrei ei, dar i-am pacalit de i-am rupt ca au pensii civile acum si o sa moara cu ele inghetate. Adica recuperam cresterea aia de moment prin neindexare cu rata inflatiei, am recuperat-o deja! Aia cu ele scazute sunt papagalii care au apucat sa intre in NATO. Sunt 30 000, nu conteaza la vot!”
    - “Asa, si cu activii, ba Gabi? Toti in NATO au pensii militare, doar ai nostri nu”!
    - “Pai aici e smenul, Victore! Urmeaza o noua lege a pensiilor militare! Care se aplica doar pentru viitor! Adica pentru activi! Asa am scapat de toti aia 170 000 de comunisti si gata!”
    -” Buna schema, Gabi! Dar cu aia 30 000 de papagali care au apucat sa intre in NATO, ce faceti?”
    -”Da-i in PULA MEA, ba Victore! Ce noi i-am pus sa intre in NATO?”

    RăspundețiȘtergere
  12. DORESC SA FIU COMBATUT EU SI ACEST CAMARAD CARE POSTEAZA SI AVEM PENSII TAIATE CU 39% ATAT DE LA PDL CAT SI DE LA USL
    Gourkha says:
    Ianuarie 31, 2013 at 3:20 pm
    In atentia tuturor celor cu pensii micsorate! Primul si singurul conflict avut de mine cu SCMD a fost acela in care am atras atentia ca multi lideri ai SCMD au ca prioritate principala in negocieri, o ordonanta de urgenta (alt act normativ), care sa permita cumulul pensiei cu salariul, nicidecum intregirea pensiilor celor care le au diminuate. Intregirea pensiilor celor care le au diminuate, a cazut astfel, in cadrul negocierilor undeva pe planul al II-lea, amintita in treacat si la amestec cu alte solicitari (multe neavand de-a face cu militarii) pe langa revendicarea devenita principala care este aceea de a cumula pensia cu un alt salariu la stat si nu reintregirea pensiilor diminuate.
    De aici, intreaga harababura! Ultimul comunicat al conducerii SCMD demonstreaza inca o data ca unii din negociatorii SCMD sunt “sforari” ai vechilor generatii care au in realitate pensii majorate si oriunde ei isi apara in primul rand propriul interes si care este acordarea posibilitatii de a lucra in continuare la stat, respectiv de a cumula pensia majorata cu inca un salariu la stat. Foarte bine, dar nu aceasta cerere trebuie sa constituie prioritatea nr. 1 a membrilor SCMD, ci reintregirea pensiilor diminuate. In acest mod de abordare, reintregirea pensiilor diminuate a devenit o solicitare de rangul 2, amintita mai pe la coada revendicarilor si probabil ca si uitata in multe negocieri.
    Iar cand intr-o negociere, nu poti prioritiza revendicarile in ordinea importantei lor si ceri si pe mama si pe tata si pe soacra, nu obtii nimic.
    Dau extras: “Sustinem, fata de dl. ministru Dusa, care a fost insarcinat de Premier, sa gestioneze si sa gasesca solutii in criza pensiilor militare, ca este urgent necesar sa se adopte doua OUG care vor facilita reintoarcerea noastra la statutul de pensionar militar de stat”:
    I. Ordonanta prin care ni se restituie noua, tuturor, dar si pensionarilor civili, dreptul neingradit la munca, pana la varsta de 65 de ani.
    II. Ordonanta prin care solicitam inlaturarea revenirea celor loviti abuziv de legislatia Basescu – Boc- Oprea- Blaga – Seitan – Ialomitianu, la un cuantum identic cu acel al ultimei pensii militare din dec. 2010.
    III. Proiectul Legii pensiilor militare de Stat (Legea Dobritoiu-Dusa), elaborat in aceleasi conditii, de noi toti, vizeaza reconexarea noastra, a tuturor la statutul de pensionar militar de stat si de rezervist cu toate drepturile.
    Ori ordinea fireasca a revendicarilor ar fi trebuie sa fie II, III, I – mai ales ca pct. I nu ii priveste neaparat pe militari, ci pe toti cetatenii pensionati si prin urmare ca reprezentanti ai rezervistilor nu te poti erija sa actionezi si in numele a cca. 5-5 milioane de pensionari non-militari.

    RăspundețiȘtergere
  13. DECI BUBA PRINCIPALA A CELOR CARE AU EMIS ACEL COMUNICAT NU ESTE REINTREGIREA PENSIILOR DIMINUATE, CI CUMULUL PENSIEI MAJORATE CU INCA UN SALARIU. FOARTE SIMPLU, TI-A CRESCU PENSIA CU 30%, NU ESTE DIMINUATA, NU MAI CONTEAZA CA NU ESTE MILITARA, URGENTA FIIND POSIBILITATEA DE CUMUL PENSIE-SALARIU, CELELALTE REVENDICARI POT SA MAI ASTEPTE 4 ANI!
    SI ATUNCI, CA REPREZENTANT AL PUTERII STAI SI TE UITI LA PRIMA REVENDICARE CARE DEVINE ASTFEL SI CEA MAI IMPORTANTA SI TRAGI CONCLUZII. CONCLUZIA FIREASCA ESTE CA SATISFACEREA PRIMEI REVENDICARI ESTE URGENTA NR. 1 SI CELELALTE 2 MAI POT ASTEPTA! INSA MAI ESTE O CONCLUZIE: PE NEGOCIATORII SCMD II CAM DOARE IN COT LA PRIORITIZAREA REVENDICARILOR SI DE CEI CU PENSII DIMINUATE SI DE LEGEA PENSIILOR MILITARE! ALTFEL NU SE EXPLICA DE AU TRECUT PE PRIMUL LOC O REVENDICARE CARE AR TREBUI SA FIE SECUNDARA PENTRU MILITARI, FIIND SPECIFICA IN REALITATE TUTUROR PENSIONARILOR, NU NUMAI CELOR PROVENITI DIN ARMATA.
    In completarea celor afirmate. Unul din vechii lideri ai SCMD, mi-a adus aminte ca SCMD s-a infiintat avand ca baza de sustinere abrogarea L. 329/2009 care interzicea cumulul pensiei cu salariul. Practic totul este explicabil, aceasta a fost inainte de desfiintarea pensiilor militare si de diminuarea lor. Ori dupa 4 ani, ca negociator al SCMD sa sustii in continuare ca prima revendicare trebuie sa fi tot cumulul pensiei cu salariul in conditiile in care majoritatea membrilor SCMD de dupa 2012 au pensii taiate, iar revendicarea nr. 1 ar trebui sa fie reintregirea acestora, explica tot ce se intampla. Cei cu pensii diminuate sunt buni doar de plata a cotizatiilor, dar la prioritizarea revendicarilor, sunt de mai pe la coada, asa de umplutura! Am demonstrat, evidentiind ordinea revendicarilor.
    In acest context, au aparut divergente in SCMD. Sunt filiale intregi cu membri cu pensii taiate, insa negociatori de frunte ai SCMD cer in primul rand posibilitatea de cumul a pensiei cu salariul. Sunt insa si filiale intregi cu membri cu pensii majorate si acestea negociaza doar cumulul pensiei cu salariul. De aceea, s-au izolat filiale cum ar fi cele din Muntenia, Brasovul, Suceava etc. – unde cei mai multi membri au pensii diminuate. In acest ritm, SCMD se va sparge in 2 (s-a spart de fapt): cei cu pensii diminuate (majoritari) intr-o tabara, iar ceilalti interesati doar de cumulul pensiei cu salariul, in tabara cealalta. Ultima tabara practic se autodesfiinteaza. Si asa este si la ANCMRR!
    Solutia este ca cei cu pensii diminuate sa ne regrupam in jurul acelor lideri care au ca prima revendicare, reintregirea pensiilor diminuate si care de cateva saptamani trag continuu semnale de alarma si au expus ceea ce doresc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Stati linistiti si nu va alarmati. Conducerea SCMD in frunte cu Dogaru sunt slugile lui Ponta si nu au decat o singura prioritate: sa nu iesiti in strada. Ponta nu vrea sa treaca niciuna din cele 2 ordonante, cunoscatorii stiu ca nu este de acord nici cu revenirea pensiilor si nici cu cumulul. Va duce cu vorba, asa cum il invata Oprea.

    RăspundețiȘtergere
  15. cornel says:
    Ianuarie 30, 2013 at 11:40 am
    Dacă urmărim atent toate declaratiile, ambilor ministri, din mai-2012 incoace, o să constatăm că au creat o grămadă de colective de lucru care au făcut NIMIC. D-lor problema e f. simplă.VRETI SAU NU . Dacă nu -spuneti, iar dacă da – faceti. Incepeti cu indreptarea nedreptătii, imediat, după care aveti timp s-o frigeti cu noua lege. Desi, eu nu pricep de ce nu reveniti la vechea – una mai buna nu o să puteti face- la care să adăugati un singur articol referitor la cei cu pensiile mărite: Cine vrea să rămână cu pensia recalculată de HOTUL DE OPREA – să poată opta pentru asta și să treacă efectiv pe legea civilă (absolut toate drepturile să le fie transferate la casele de pensii judetene) – fără ai fi afectat dreptul, doar, la gradul militar. Ce dracu o tot frecati cu colectivele de lucru? Ce caută civilii care nu au nici o treabă cu milităria in aceste colective? Doar ca să poată inflama opinia publică?
    Nu mai cred.M-am saturat de cand astept.Cred ca trebuie sa facem cat mai multi cum si-a propus colegul nostru.Sa ne legam de gardul de la guvern cu lanturi.
    costachel says:
    Ianuarie 30, 2013 at 1:07 pm
    Subscriu la cele afirmate de cornel says. O simpla HG. privind masuri urgente reparatorii pentru pensionarii militari cu pensii diminuate in urma recalcularii, apoi puteti face tot felul de comisii , colective de lucru , etc.Dar nu este vointa . Exista doar promisiuni mincinoase de care ne-am saturat! Macar spuneti odata ca nu doriti aceasta reparatie si gata, nu ne mai aburiti!

    RăspundețiȘtergere
  16. Guvernul a umflat cu pompa salariile ANI la ordinul „Licuriciului” de la Bruxelles
    Joi, 31 ianuarie 2013
    * Peste noapte, distinsii inspectori ai ANI, chiar si debutantii, s-au trezit ca salariile le-au fost dublate si chiar triplate, pentru ca – auziti aici motivatie – asa a ordonat Comisia Europeana ca sa existe „aliniere pe modelul european” amaratii de la Agentia Nationala de Integritate. Care model european? Ca ANI nu exista nicaieri in lume, ci doar in Romania. Cica aceste salarii sunt marite pentru ca inspectorii ANI vor avea atributii noi, adica vor verifica conflictul de interese, pe achizitii, la inceputul derularii unui proiect. Foarte bine, dar aceste atributii - am aflat noi din surse guvernamentale – vor intra in vigoare dupa ce se va realiza un proiect de lege pe care, la ora actuala, nici macar nu se stie cine il va initia. Concluzia: inspectorii ANI vor lua bani pe ceva ce vor face in viitor, nu se stie cand... poate si peste un an. Una peste alta, avea dreptate cineva cand spunea ca Romania a schimbat „licuriciul mare„ de peste ocean cu unul mai de-aproape, licuriciul de la Bruxelles!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost cererea lui Basescu sa le dubleze salariile la ANI, nu a Bruxellesului, iar Ponta a indepinit-o imediat, caci au blat. Nu de acum, ci dinainte de caderea guvernului Ungureanu. Altfel nu-l desemna premier. Dupa cum si nerestituirea pensiilor taiate ale militarilor si politistilor este tot cererea de suflet a lui Basescu, pe care Ponta o respecta cu sfintenie, incepand tot din mai 2012. Ce nu intelegeti aici?

      Ștergere
  17. DORESC DIN SUFLET TUTUROR BLESTEMATILOR CARE NE-AU TAIAT DREPTURILE LEGALE DE PENSIE SI NE DUC CU PRESUL PROMISIUNILOR DESARTE, SA AIBA SOARTA ACESTUI JUDECATOR.
    NU STIU CE SENTINTE A DAT PE SPETA PENSIILOR MILITARE , DAR VAD CA BUNUL DUMNEZEU NU DOARME.
    Un judecător din Suceava are nevoie de ajutorul tău
    Dumitrescu Iulius-Cezar este judecător la Curtea de Apel Suceava. În anul 2006 a fost diagnosticat cu o tumoră pe creier numită astrocitom fibrilar grad II. După mai multe tratamente s-a vindecat, însă cinci ani mai târziu, boala a recidivat.
    Un judecător din Suceava are nevoie de ajutorul tău
    Redăm povestea lui Dumitrescu Iulius-Cezar. Detalii puteţi găsi şi pe neagurodica.blogspot.ro.
    Am urmat apoi tratament oncologic la Spitalul Fundeni, si anume 27 de sedinte de radioterapie. Timp de 4 ani m-am simtit bine, mi-am reluat serviciul, am sustinut 2 examene de promovare, atat la Tribunalul Suceava cat si la Curtea de Apel Suceava. Viata si-a reluat cursul firesc. Am fost foarte fericit cand am aflat ca sotia mea este insarcinata si ca ne-a binecuvantat Dumnezeu cu un copil. Dar la scurt timp fericirea mi-a fost umbrita de o veste cumplita: RECIDIVA TUMORALA. A trebuit sa trec din nou prin acelasi calvar, dar de aceasta data s-a adaugat si un tratament de 9 luni de chimioterapie. Rezultatul biopsiei dadea o veste si mai urata, tumora evoluase in grad: Oligoastrocitom anaplazic gr. III. Am reusit sa trec totusi cu ajutorul familiei, prietenilor, colegilor mei si peste aceasta cumpana a vietii. Pe 25 aprilie 2011 mi s-a nascut baietelul meu Tiberiu si de atunci am simtit ca traiesc din nou. ...Dar boala nu mi-a dat un ragaz prea lung. Atunci cand copilul meu a implinit un an si 9 luni, in loc sa ma bucur de acest eveniment am primit pentru a 3-a oara o veste cumplita. Aparitia unei noi tumori INOPERABILE, care necesita de urgenta efectuarea unui tratament oncologic performant, tratament ce poate fi efectuat aici in tara doar la Clinica Gral. Tratamentul este foarte costisitor si pe aceasta cale apelez la ajutorul dumneavoastra.
    Stimati colegi din toata tara, ajutati-ma va rog sa inving aceasta boala cumplita, sa lupt pentru copilul meu care este viata mea. Ajutati-ma sa fiu sanatos, sa ma bucur de orice clipa petrecuta alaturi de Tiberiu si de sotia mea, sa-mi vad copilul crescand, sa-l duc la scoala, sa-l vad cum devine om.

    RăspundețiȘtergere
  18. Răspunsul ministrului Dușa dat astăzi reprezentanţlor militarilor în rezervă la Craiova cam lămurește apele.
    1.În ceea ce priveşte emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru aducerea pensiilor celor cărora le-a scăzut la cuantumul din 2010, acest obiectiv nu face obiectul activităţii domniei sale, deoarece ” până nu clarifici legislativ problema pensiilor, restul sunt cârpeli” ;
    2.Importantă este realizarea unei Legi corespunzătoare, a unui cadrul legislativ fundamentat juridic şi aplicat corespunzător în ceea ce priveşte pensiile militare, obiectiv care deja a fost iniţiat. În acest sens o comisie a ministerului va lucra împreună cu specialişti din Ministerul Muncii pentru realizarea unui proiect de lege care în momentul în care va fi finalizat va fi supus dezbaterii asociaţiilor pensionarilor militari;
    3.Acest proces este programat pentru această sesiune parlamentară, având prevăzute fondurile necesare acestui proiect;
    4.În ceea ce priveşte proiectul de lege iniţiat de domnului Dobriţoiu, prin comisia condusă de doamna Simona Sîrbu, domnul ministru Duşa a menţionat că are în vedere acel proiect se va concentra pe un proiect la care va coopera cu ministerul muncii;
    5.Va continua auditul pentru verificarea unor aspecte din activitatea Ministerului şi structurilor acestuia pentru a vedea în ce măsură şi unde trebuie acţionat. Nu se poate hazarda în declaraţii vizavi de un aspect sau altul până nu cunoaşte situaţia în profunzime.”

    Iata raspunsul lui Dusa, la intrebarea privind Hotararea de guvern.Comunicatele date de Dogaru pe blog cu ” suntem in contact, avem promisiuni, ducem tratative sunt abureli. El urmareste sa ii bage pe Pricina si Nastase prin minister si sa obtina revenirea la L329, ca sa poata activa iarasi consilier al cate unui senatror. Are promisiune de la Sorin Rosca Stanescu. Nu a discutat si nu i-a promis nimeni ca se va da HG pentru revenirea pensiilor la cuantumul din 2010. Daca vreti dovada, cititi aici ce a declarat Dusa la Craiova in clar:
    În ceea ce priveşte emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru aducerea pensiilor celor cărora le-a scăzut la cuantumul din 2010, acest obiectiv nu face obiectul activităţii domniei sale, deoarece ” până nu clarifici legislativ problema pensiilor, restul sunt cârpeli” ;
    http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/01/31/la-craiova-se-limpezesc-apele-2864

    RăspundețiȘtergere
  19. Cu această ocazie domnul ministru a dat răspuns pe scurt unor probleme punctuale, după cum urmează:

    În ceea ce priveşte emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru aducerea pensiilor celor cărora le-a scăzut la cuantumul din 2010, acest obiectiv nu face obiectul activităţii domniei sale, deoarece ” până nu clarifici legislativ problema pensiilor, restul sunt cârpeli” ;
    Importantă este realizarea unei Legi corespunzătoare, a unui cadrul legislativ fundamentat juridic şi aplicat corespunzător în ceea ce priveşte pensiile militare, obiectiv care deja a fost iniţiat. În acest sens o comisie a ministerului va lucra împreună cu specialişti din Ministerul Muncii pentru realizarea unui proiect de lege care în momentul în care va fi finalizat va fi supus dezbaterii asociaţiilor pensionarilor militari;
    Acest proces este programat pentru această sesiune parlamentară, având prevăzute fondurile necesare acestui proiect;
    În ceea ce priveşte proiectul de lege iniţiat de domnului Dobriţoiu, prin comisia condusă de doamna Simona Sîrbu, domnul ministru Duşa a menţionat că are în vedere acel proiect se va concentra pe un proiect la care va coopera cu ministerul muncii;
    Va continua auditul pentru verificarea unor aspecte din activitatea Ministerului şi structurilor acestuia pentru a vedea în ce măsură şi unde trebuie acţionat. Nu se poate hazarda în declaraţii vizavi de un aspect sau altul până nu cunoaşte situaţia în profunzime.”

    Din câte înţelegem, veştile nu sunt prea bune pentru cei care aşteptau o Hotărâre de Guvern cu revenirea pensiilor celor cărora le-au scăzut, la cuantumul anului 2010. Deocamdată aceştia trebuie să se mulţumească cu alte promisiuni.

    http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/01/31/la-craiova-se-limpezesc-apele-2864

    RăspundețiȘtergere
  20. DECIZIE Nr. 871 din 25 iunie 2010
    referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind stabilirea unor masuri în domeniul pensiilor
    ACT EMIS DE: CURTEA CONSTITUTIONALA
    ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 433 din 28 iunie 2010
    OPINIE SEPARATĂ
    Socotim că nu numai prevederile art. 1 lit. c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor sunt neconstituţionale, ci întreaga lege, întrucât încalcă dispoziţii şi principii prevăzute de Constituţia României. Nu vom repeta argumentele aduse soluţiei de neconstituţionalitate privind pensiile magistraţilor, ci ne vom opri în mod special asupra încălcării art. 15 alin. (2) din Constituţie.Astfel, prevederile art. 1-5 şi art. 12 din lege încalcă dispoziţiile art. 15 alin. (2) din Constituţie, care consacră principiul neretroactivitătii legii.Potrivit art. 15 alin. (2) din Constituţie „legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale noi favorabile". Aşadar, o lege se aplică, cum spune autorul sesizării, situaţiilor născute numai după adoptarea ei, exercitându-şi acţiunea asupra faptelor care se vor produce ulterior intrării sale în vigoare, nu şi situaţiilor anterioare, trecute (factopraeterita), cu toate efectele care s-au produs şi se produc în timp, datorită situaţiei create la acel moment. Or, aplicarea în timp a unei legi este guvernată de principiul neretroactivitătii legii noi. Pensiile speciale au fost stabilite, aşadar, în baza legilor adoptate în domeniul pensiilor, pe anumite categorii socio-profesionale, şi sunt derogatorii de la dreptul comun. Aceste legi se aplică situaţiilor juridice constituite, modificate şi stinse în temeiul reglementărilor lor, în baza cărora s-au creat efecte juridice definitive, revenind statului obligaţia de a executa în timp (obligaţii succesive) plata pensiilor. Aşadar, obligativitatea recalculării tuturor pensiilor speciale acordate sub incidenţa prevederilor legale anterioare prin intrarea în vigoare a Legii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor este neconstituţională.Pensiile speciale care se află în plată constituie drepturi câştigate ce nu pot fi recalculate în baza unei legi noi, neputând fi nici modificate, întrucât legea s-ar aplica retroactiv.Pensiile militare de stat, pensiile de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, pensiile de serviciu ale judecătorilor, procurorilor, judecătorilor, respectiv magistraţilor asistenţi ai Curţii Constituţionale, pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, pensiile de serviciu ale personalului diplomatic şi consular, pensiile de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari, pensiile de serviciu ale deputaţilor şi senatorilor, pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil, navigant, profesionist din aviaţia civilă, pensiile de serviciu ale personalului Curţii de Conturi aflate în plată sunt stabilite sub imperiul legislaţiei anterioare.

    RăspundețiȘtergere
  21. Aşadar, prin această lege are loc o modificare a regimului juridic al pensiilor speciale stabilite în baza legilor anterioare, ajungându-se să se încalce chiar substanţa dreptului la pensie.In acest sens, prin Decizia nr. 375/2005 a Curţii Constituţionale s-a stabilit că „noile reglementări nu pot fi aplicate cu efecte retroactive, respectiv în privinţa cuantumului pensiilor anterior stabilite, ci numai pentru viitor, începând cu data intrării în vigoare a acestora". In acelaşi sens s-a pronunţat Curtea Constituţională şi prin Decizia nr. 57/2006 care prevede că „condiţiile de exercitare a dreptului la pensie şi la alte forme de asistenţă socială se stabilesc prin lege şi, prin urmare, este dreptul exclusiv al legiuitorului de a modifica sau completa legislaţia în materie şi de a stabili data de la care operează recalcularea, însă orice prevedere nouă poate fi aplicată numai de la data intrării sale în vigoare, pentru a respecta principiul neretroactivitătii legii, consacrat de art. 15 alin. (2) din Constituţie".De asemenea, prin Decizia nr. 120/2007, Curtea a reţinut că „operaţiunea de recalculare priveşte în mod inevitabil trecutul, pentru că stagiul de cotizare a fost realizat în trecut, dar se efectuează doar după data intrării în vigoare a ordonanţei şi are efecte numai pentru viitor, pensia recalculată intrând în plată numai de la data emiterii deciziei. In cazurile în care din recalculare rezultă un cuantum mai mare al pensiei, se va plăti acesta, iar dacă noul cuantum rezultat este mai mic, se va acorda în continuare pensia anterior stabilită şi aflată în plată, fără a se aduce vreo atingere drepturilor legal câştigate anterior".In concluzie, şi numai sub acest aspect, având în vedere faptul că actualele pensii speciale au fost legal stabilite şi calculate în baza unor legi în vigoare la data respectivă, recalcularea lor duce la încălcarea principiului neretroactivităţii legii - regulă imperativă - prevăzut de art. 15 alin. (2) din Constituţia României.
    Judecător, prof. univ. dr. Aspazia Cojocaru

    RăspundețiȘtergere
  22. iata ce spuneape 14 ianuarie domnul Dogaru: " Presedintele SCMD afirma ca tot ceea ce trebuie facut la nivelul celor doua ministere - MApN si MAI - este pe cale sa se infaptuiasca." .Ne garanta domnul Dogaru ca are situatia sub contol, cei doi ministri de interne si al apararii, lucreaza pentru domnia sa... astazi am aflat ce inseamna asta. Intrebare: PE CINE MINTEA dOGARU SI DE CE ?
    Asa ne trebuie daca stam cuminti si linistiti de 9 luni....deja au tupeu sa ne spuna in fata ca nici nu se mai pune problema vreunei ordonante de guvern reparatorie!!! Dar ordonanta initiata de dl. ministru Dobritoiu a facut obiectul activitatii sale?! Bravo domnilor guvernanti ! Asa trebuia sa ne spuneti acum doua luni,nu aburelile de campanie pentru care v-am sprijinit si pentru care stati frumusel acum cocotati in jilturi!
    Iar noi nu suntem barbati! Cu disciplina noastra suntem scuipati zilnic in fata! Pina la urma tot strada va rezolva problemele. Doar rezolvarea ineficientei masurilor sindicale si a lipsei sinergiei actionale curajoase ne vor aduce in prim-planul intentiilor politice.Pina atunci ne meritam soarta!

    RăspundețiȘtergere
  23. Pun pariu pe orice ca Dusa nu va promova in Parlament nicio lege care sa repare pensiile taiate. Va fi o lege care le va reduce si pe cele marite.

    RăspundețiȘtergere
  24. office@forumul-social.ro
    ’ DREPTURILE NU SE DAU, ELE SE CASTIGA”.In ziua de 13 Martie 2013 in cadul Zilelor Europene de Actiune vor avea loc greve si demonstrantii impotriva masurilor de austeritate ,in toate tarile europene . In ziua de 14 Martie 2013, cu ocazia Summit-ului de Primavara al Uniunii Europene , se va organiza la Bruxelles o demonstratie Pan- Europeana de protest unde participantii din toate tarile europene vor solicita conducerii Uniunii Europene si Consiliului Europei luarea de masuri urgente anticriza si de respectare a democratiei si drepturilor sociale.

    RăspundețiȘtergere