miercuri, 28 noiembrie 2012

Scrisoare deschisa


 PRIMULUI MINISTRU AL ROMÂNIEI
EXCELENŢA SA DOMNUL VICTOR PONTA,  
        Cadrele militare în rezervă, membri ai filialei Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate din Campulung Moldovenesc judeţul Suceava, vă adresează aceste rânduri, animaţi de cele mai bune sentimente de respect şi consideratie pentru bunele dumneavoastră intenţii şi, nu în ultimul rând, pentru felul cum încercaţi să îndreptaţi nedreptăţile care s-au comis asupra unor categorii socio-profesionale, inclusiv a militarilor, o categorie aparte aflata toata viaţa sub jurământ de credinţă faţă de ţară şi popor.  Acest legamânt de suflet cu ţara şi poporul ei precum şi numeroasele exemple de fapte de-a lungul istoriei a facut sa avem de partea noastră încrederea deosebita a populatiei alături de încrederea acordată bisericii.
Domnule Prim-Ministru al Romaniei, suntem la curent cu dinamica vieţii politice si sociale, cunoaştem şi apreciem eforturile cabinetul domniei voastre pentru rezolvarea prin ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ a situaţiei camarazilor noştri cărora li s-au diminuat pensiile printr-o lege nedreaptă şi abuzivă. Cunoaştem, de asemenea, deschiderea către dialog şi intenţia domniei voastre de a promova o Lege a Pensiilor Militare de Stat în cursul anului 2013, lege care să ne redea Onoarea şi Demnitatea pe care, anormala şi iresponsabila politica dusă de PDL cu aliaţii lor susţinuţi de preşedinte ni le-au confiscat, dar nu putem să înţelegem domnule Prim–ministru de ce nu dati curs real intenţiilor dumneavoastra afirmate în mai multe ocazii.
Cunoastem domnule Prim-Ministru că eforturile financiare necesare coreţiei acestor nedreptaţi nu ar fi imposibil de realizat în comparatie cu urmările nefericite suferite de mulţi dintre colegii care aşteaptă cu speranţă aplicarea măsurilor reparatorii pe care le-aţi delarat în repetate rânduri. Ca urmare, suntem încrezatori că ordonanţa de Urgenţă referitoare la revenirea la cuantumul pensiilor aflate în plată in anul 2010 este în atentia dumneavoastra spre rezolvare cât mai urgentă, odată cu repararea unei alte nedreptaţi referitoare la interzicerea cumulului pensiei cu salariul, stabilită prin Legea 329 din anul 2009. Această ultimă reparaţie nu presupune nicio implicare financiară a statului dar în schimb poate contribui, in cazul angajarii unora dintre noi pe functiile din care am fost îndepărtaţi abuziv, atât la creşterea moralului cât şi la o posibilă crestere a randamentului unor structuri ale administraţiei centrale şi locale prin dinamizarea activitaţilor şi cresterea calitativă a acestora.
Este păcat domnule Prim- Ministru că, de la o lună la alta, tot mai mulţi colegi care au sperat şi speră în continuare să li se facă dreptate nu mai apucă să vadă cu ochii lor îndreptarea măsurilor iresponsabile ale guvernului Boc de reducere a pensiilor, aceştia părăsind această viaţă mai repede decât este normal şi prin contribuţia stresului datorat diminuării pensiilor.  Atunci când am beneficiat de drepturile legale acordate odată cu ieşirea la pensie fiecare dintre noi am contat şi am avut siguranţa achitării datoriilor pe care le-am făcut, în special la bănci, acum suntem puşi în situaţii umilitoare faţă de creditori, unii dintre noi fiind in imposibilitatea achitării acestora.
Suntem convinşi că sunteţi la curent şi cu situatia creată în justitie ca urmare a faptului ca zeci de mii de dosare, prin care colegii nostri s-au adresat instantelor pentru a li se face dreptate, asteaptă sa fie rezolvate, fiind  purtati pe drumuri lună de lună  şi sperând sa le fie rezolvate nedreptatile facute de vechiul guvern Boc. Toate aceste situatii nedrepte ne răresc randurile zi de zi.
Stimate domnule Prim–Ministru, ca cetăţeni oneşti ai acestei ţări care ne-am făcut şi ne facem datoria faţă de ţară, ne-am sacrificat tinereţea şi viaţa familiilor noastre pentru binele acestei ţări, de multe ori cu preţul vieţii. Vă asigurăm că nu vom accepta niciodată  jocurile  unor politicieni lipsiţi de onoare, care ne-au trădat interesele şi ne-au terfelit imaginea lovind în valorile supreme ale calităţii de militar şi anume CINSTEA, DEMNITATEA şi ONOAREA.
Asigurându-vă de prețuirea și sprijinul nostru, rămânând consecvenți angajamentului nostru de a sprijini U.S.L. până la victoria, sperăm noi definitivă, împotriva imoralitaţii PDL-iste vă rugăm domnule Prim-Ministru să dați dovadă de fermitate în luarea deciziilor hotărâtoare pentru destinul și viața unor oameni care au facut multe sacrificii pe timpul carierii militare. Totodată vă rugăm să nu uitați că astăzi, mai mult ca oricând, militarii de toate gradele, indiferent de poziția în care se află (în activitate, în rezervă și retragere), sunt hotărâți să-și apere onoarea şi demnitatea, spiritul de corp și imaginea instituției militare, neacceptând în fruntea acesteia decât reprezentanţi de elită ai armatei și societății românești, și nu carieriști, traseiști, reevaluaţi sau parveniţi politici.
Cu speranța că Dumnezeu vă va da înţelepciunea şi puterea să înfăptuiți tot ceea ce aveți în plan pentru ţară și cetățenii ei, vă asigurăm domnule Prim-Ministru că v-om veghea alături de dumneavoastră la binele acestui popor.
Am onoarea sa vă salut!

Cu respect și considerație, 
Colonel (r) Marian DUMITRESCU
Presedintele Filialei SCMD Campulung Moldovenesc



29 de comentarii:

  1. am epuizat toate sperantele si formele de adresare politicoasa fata de premierul coloniei romania, domnul ponta. Scriu cu litere mici deoarece atata merita. Din surse de la PSD, am aflat ca Victor Ponta nu va semna niciodata vreo OUG de revenire a cuantumului pensiilor desfiintate si TAIATE arbitrar, deoarece asa are ordin de la U.E. , cei care ne subjuga la acceptul guvernatorului, deoarece la anul se va schimba Constitutia si va urma REGIONALIZAREA, care va consfinti AUTONOMIA SECUILOR, si nu e nevoie sa existe forte care sa contracareze actiunea asa cum a facut Securitatea in 1989, privind anihilarea razboiului civil.Secesiunea Romaniei se va desfasura sub comanda guvernatorului coloniei, bisnitarul securist Basescu si nu mai are cine sa intervina . Tot la primavara-vara pensiile tuturor militarilor care au lucrat in ministerele de forta ale tarii inainte de 1989, li se vor taia pensiile cu 15 % deoarece au slujit sistemul comunist, iar legea este deja pregatita de Boc si se va aplica de chiar Ponta , caruia i se va impune acest lucru.Deci va fi mai bine .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu avem sanse sa nise faca dreptate cu un mincinos ca Ponta,si ca mos Teaca.Votati-i si veti vedea rezultatul la anul.Sindicatul acesta este mai interesat de politica decat de soarta pensiilor diminuate.

      Ștergere
  2. Ce-l tot periaza politrucul acesta pe Ponta? Este un mincinos ordinar si de 6 luni isi bate joc de rezervisti, alaturi de santajatul acela de Dobritoiu, pe care tremura pantalonii sa nu i-l aresteze procurorii lui Basescu pe fie-su. Trebuie sa iesim in strada ACUM! O manifestatie hotarata cu 2-3 mii de rezervisti la Palatul Victoria ne va restitui pensiile taiate in maximum 3 zile, va garantez! Nu va luati dupa vandutul de Dogaru! Dupa alegeri Ponta nu va mai fi prim-ministru si luni de zile va fi criza politica, nu va exista buget pentru 2013, iar noi vom ramane prostii Romaniei! Asta doriti? De ce va este frica?

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelenta scrisoare deschisa! Am mai citit una asemanatoare de la o filiala SCMD. Dupa cum se vede s-au trezit la viata politrucii...Aceleasi scrisori le scriau acum 30-40 de ani iubitului lor conducator...pe care probabil il regreta nespus acum. Nu-i nimic tovarasi, este in loc tov. Ponta (pe care in paranteza fie spus il doare exact in pix, de cei 30000 de apevisti cu pensiile diminuate, pentru ca e la mana lui Oprea). Citind insa aceasta "scrisoare deschisa", semnata de tov. col. ma cuprinde scarba de cat poate sa se injoseasca un (fost) militar...Ce se intampla oameni buni? Chiar asa, sunt mai importanti argintii decat onoarea de militar? Pentru unii probabil ca da...in fond onoarea nu tine de foame...dar un lins bine facut la un dos de sef ii satura...Hai la lupta ce mare...tovarasi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai Anton, vezi ca ai bernevecii plini de beton!

      Ștergere
  4. SUNTEM NISTE FRAIERI!NISTE CARPE FARA COLOANA VERTEBRALA!NASU(OPREA)A TAIAT FINUL(PONTA)NE MINTE!CE A FACUT VESTITUL GUVERN U.S.L. PENTRU NOI?ABURELI!MINCIUNI!PROMISIUNI!

    RăspundețiȘtergere
  5. Uf! Iar s-a umplut site-ul de gunoaie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooooo, curatule! Ce functii v-a promis bre Ponta ca sa ne tradati? O sa va dea voua functii cum ne-a dat noua pensii, asa ca lingeti-l bine!

      Ștergere
  6. Zic eu ca "bre" este vreun termen de politete uzitat prin familia Domniei Voastre. Cat despre celelalte, dezbinarea este in "tartacuta" emitentului...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-ti place ”bre” civilizatule? Zi mersi ca nu ti-am spus mai rau dupa ce ne-ai facut gunoaie, sluga mizerabila!

      Ștergere
  7. Ai inteles diferenta? Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ponta: Pensiile cresc cu rata inflaţiei, chiar dacă bugetul nu va fi aprobat până pe 31 decembrie
    PONTA MAI ARUNCA LA FOSTII MILITARI-ASISTATI SOCIALI, UN OS DE ROS, DEOARECE SPERANTELE SUNT "NULE", PRIVIND REPARATIILE PIERDERILOR SUFERITE. IN FOND CE MARE SCOFALA AU MAI FOST SI FOSTII MILITARI IN OCHII LOR DE MAFIOTI???
    Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că pensiile vor creşte cu rata inflaţiei, conform legii, chiar dacă bugetul pe 2013 nu va fi aprobat până pe 31 decembrie.
    Întrebat, într-o conferinţă, dacă pensiile ar putea să crească la începutul anului viitor dacă nu se aprobă bugetul până la finalul anului, Victor Ponta a răspuns afirmativ, potrivit Mediafax.
    "Conform legii, sigur, cu rata inflaţiei, însă bugetul nu va fi aprobat până pe 31 decembrie", a spus Ponta.
    El a arătat că există o singură obligaţie legală pe care o va îndeplini, respectiv aceea de a prezenta bugetul în 15 zile de la învestirea noului Guvern.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In conceptia psd, ponta si-a tinut promisiunea. A amnistiat acele sume care trebuiau luate de la cei care au avut pensiile taiate si plateste diferenta la CASS.. Restul.... bla,bla...

      Ștergere
    2. S-A REZOLVAT DEFINITIV STATUTUL MILITAR AL FOSTILOR PENSIONARI CU PENSIILE DESFIINTATE SI TAIATE SI NE OCUPAM DE ORICE ALTCEVA IN AFARA DE URIASELE PROMISIUNI SI MINCIUNI DE ABURIT "ASISTATII SOCIALI" , SAU O VECHE VORBA CAZONA"FOAIE VERDE FLORI SI UN BAT , DACA NU AI TREABA , FA-TI!!!!".

      Ștergere
  9. Ma amuza cat se chinuie basistii sa faca propaganda anti-usl ... Pe cine vreti, SLUGILOR, sa votam, noi, militarii cu pensiile taiate ilegal ?! - ARD !? - acolo e pdl-eul care ne-a furat deja ! ... PPDD ?! - DD pute de la o posta a sluga basista, numai cine nu vrea, nu vede asta ... PRM ?! - au 0 zero sanse sa fie la guvernare ... UDMR ?! - si astia au girat furtul ..... Atunci CINE ?! Nu ramane decat USL, iar daca nu se vor tine de cuvant vom IESI IN STRADA inca din primavara. Daca sunteti nemultumiti inca de pe acum, de ce nu veniti in Pta Universitatii sa protestati ?! Veniti duminica, ora 12:00, daca aveti sange in instalatie - ca data trecuta NU a fost NIMENI !!! hai sictir, slugi basiste, mwie cu wolla !

    RăspundețiȘtergere
  10. U.S.L.LA CARE AU,,EMIGRAT,,35%DIN P.D.L.SUB ATENTA OBSERVATIE A LUI PONTA?PE AIA SA-I VOTEZ?PE NASUL SAU OPREA?PARCA MI-E CUNOSCUT NUMELE DE OPREA NU?ASTIA CARE-SI BAGA IN PARLAMENT NEVESTELE,AMANTELE,SECRETARELE DE 23 ANI,SOCRII,FRATII ETC.!BECALI,CIORBEA...ASTIA SUNT ,,SPUMA,,U.S.L.?ASTIA MA REPREZINTA PE MINE?NISTE TRASEISTI IN FUGA DUPA CIOLAN!ASTIA VOR DA O.U.G.?NICIODATA!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa alegeri, toti dezertorii din PDL, indiferent unde se vor afla, vor trece in gasca lui basescu (sic). El a dat ordinul de imprastiere pt. supravietuire. Va fi ultima lovitura a politicianului "greu de omorat". Daca nu ati inteles cu cine aveti de aface... este problema voastra. Pardon, a noastra!

      Ștergere
  11. Desigur, nu va reprezinta. Nu prea va mai reprezinta nimeni, cine credeti ca-i mai voteaza pe ai dumneavoastra? Ba, chiar, cat de curand veti fi orfan si de tatuc...

    RăspundețiȘtergere
  12. EU NU AM,,TATUC,,NU AM CHILOTI PORTOCALII,ROSII,GALBENI,MOV,VERZI!MI-E SCARBA DE TOTI HOTII(A.R.D.),MINCINOSII(U.S.L.)!DE CE NU ARE ONOARE,DEMNITATE PONTA SA NE SPUNA ADEVARUL?SE POATE DA SAU NU O.U.G.?S.C.M.D.E PREOCUPAT DE POLITICA NU DE NECAZURILE NOASTRE!ABURELI CU,,DIVERSIUNI,,S.F.CU AGENTUL 007 DAR CONCRET...NIMIC!!!POVESTILE SI MINCIUNILE NU TIN DE FOAME SI DE CALD!!!NU INCAP IN PORTOFEL!!!NU MAI CRED PANA NU VAD!!!CORECT???

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu nu ma ascund in spatele unui "anonim" cind trebuie sa comentam lucruri importante pentru noi si pentru viitorii pensionari militari.Numele meu este Adrian Serbanescu,sunt pensionar MAI si sunt unul din cei carora basescu si cu ai lui mi-a diminuat pensia cu 850 lei din net.va dati seama ce lovitura a fost pentru mine si pentru familia mea.Credeti ca daca guvernul Ponta ar fi avut baniu nu ar fi dat cele doua ordonante pe care SCMD le soliucita pentru noi? Parerea mea este sa iasim la vot pe 9 decembrie sa votaam USL fiindca numai asa se vor rezolva problemele noastre.Cei care vreti sa-i mai cumparati o geanta lui udrea votati-i pe ei.Doamne ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule Serbanescu, va respect si va apreciez opiniile. Problema este ca celor care imi impun niste opinii sau ma indeamna la o actiune paralela cu convingerile mele, ceea ce nu este cazul dumneavoastra, sau care s-au ratacit printre oameni si isi vomita frustrarile in fata publicului on line nu le pot raspunde decat ca anonim, totusi cu speranta unei faceri de bine, in sensul intrinsec influentei educative reciproce intre oameni pe toata durata vietii. Iorga spunea ca "atunci cand vad pe cineva prea sincer, am impresia ca, in razboiul tuturora impotriva tuturor, respectivul a plecat fara arme". Va cer scuze daca memoria imi va fi jucat cumva feste, iar citatul nu este intocmai. Am simtit si eu nedreptatea, chiar una consistenta, dar pentru aceasta nu pot actiona decat ca un militar, fie el si trecut pe linia a treia...

    RăspundețiȘtergere
  15. Serbanescu Adrian,raspuns Domnului Anonim: Nu eu nu am impus nimanui nimic ci pus si simplu am scris ce cred eu ca ar trebui sa facem pentru binele nostru,al familiilor noastre si al viitorilor pensionari militar. Sunt membru SCMD si majoritatea celor cu care am discutat gindesc la fel.Acuma fiecare face cum crede ca este mai bine,dar ati vazut ce bine ne-a fost pina acuma. Cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  16. APROPO I-ATI VAZUT AVEREA LUI DOBRITOIU?CASA CU 2 NIVELE,RESTAURANT DE LUX IN CENTRU,CONTRACTE DE MILIOANE DE EURO CU STATUL ALE SOTIEI,A CUMPARAT UN APARTAMENT(DE SERVICIU) DE 115 M.P.CU 29000EURO,L-A VANDUT CU 200000EURO DUPA UN AN!E CURIOS DE PENSIE?SA FIM SERIOSI!O.U.G.?NICIODATA!

    RăspundețiȘtergere
  17. Raspandacule, te rog eu, nu te mai baga prin toate gunoaiele pe care ti le arunca stapanul tau, ca te murdaresti. Vezi ce murdar esti acum?

    RăspundețiȘtergere
  18. Ar fi cazul sa va mai deschideti ochii,nu aplicati spiritul de turma manata de la spate.Eu nu am stapani!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ziua Marii Uniri serbata in stil dambovitean, in ton cu tandemul Basescu-Ponta, respectiv de Col Dogaru si Col Tudor- vicepresedintele coordonator pe Bucuresti si Ilfov: coroane de flori la acelasi monument al eroilor, in aceeasi zi, dar la ore diferite! ...
    Iata istoricul acstei noi actiuni de fronda si dezbinare, care nu foloseste la nimic SCMD-ului:

    CE ANUNTA DOGARU:
    În data de 29 noiembrie 2012, 13:27, Sindicatul Militarilor a scris:
    In cadrul manifestarilor dedicate Zilei Nationale a Romaniei, ramanand credincios principiului echidistantei fata de partidele politice, SCMD va depune coroane de flori in cadrul unei actiuni comemorative, in amintirea celor aproape 1 milion de romani jertfiti sub arme in Razboiul de Reintregire (1916-1918), la Cotroceni, la Monumentul Leu. Actiunea va avea loc sambata, 1 Decembrie, intre orele 12.00-13.00.
    Data fiind situatia critica de sanatate a vicepresedintelui cu organizarea, rugam Birourile Operative ale filialelor din Bucuresti si Ilfov sa ia masuri in consecinta.
    Ii invitam la acesta actiune pe toti romanii patrioti.
    PRESEDINTELE SCMD,
    Col. (r) dr. Mircea DOGARU

    CE ANUNTA TUDOR:
    DEPUNERI DE COROANE ,MAINE , SÂMBĂTĂ ,1 DECEMBRIE 2012
    Maine , SÂMBĂTĂ 1 DECEMBRIE 2012 ,ORA 10.00, LA STATUIA "LEUL " ,BIROUL OPERATIV AL FILIALEI VA DEPUNE O COROANA DE FLORI IN CINSTEA ȘI MEMORIA TUTUROR CELOR CARE S-AU JERTFIT PENTRU PROPĂȘIREA ȘI UNITATEA NEAMULUI ROMANESC!
    SUNTEM ONORAȚI SA SA VA INVITAM SA LUAȚI PARTE LA ACEASTA SOLEMNITATE PE TOȚI CEI CARE AVEȚI PUTIN TIMP LA DISPOZIȚIE, PE TOȚI CEI CARE SIMȚIȚI ROMÂNEȘTE!
    ASA SA NE AJUTE DUMNEZEUL!
    BIROUL OPERATIV AL FILIALEI SECTOR 6 A SCMD

    Asta da unitate si camaraderie in SCMD! Ar fi interesant cum explica aceasta atitudine dl Col Tudor.
    Sindicalistul nedumerit

    RăspundețiȘtergere
  20. Si cum poate fi APLICAT "un spirit de turma manata de la spate"? Cu calul (logica) ce-ai avut?

    RăspundețiȘtergere
  21. CITITI CE A SCRIS S.C.M.D.CURTEA DE ARGES!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu m-a convins textul SCMD-Curtea de Arges. Tratamentul nu poate fi asijderi pentru hoti si pentru mincinosi. Mincinosii inca se pot indrepta, insa hotii au dus actiunea la capat, fara cea mai mica retinere, si trebuie pedepsiti exemplar, ei fiind si cauza situatiei create. Iar pedeapsa este sa ajunga mai rau decat PNT-CD.

    RăspundețiȘtergere